Sleutelposities

Een sleutel positie is een functie waarbij iemand een belangrijke, invloedrijke positie heeft midden in een organisatie waarvan andere afdelingen afhankelijk zijn. Vaak wordt hiermee directieleden, C-level executives verstaan, echter trekken wij deze cruciale posities in een breder spectrum dan alleen de topposities binnen uw organisatie.

Neem contact op

Sleutelposities / Kernfuncties / Cruciale posities

Wat verstaan we onder sleutelposities?

Een sleutel positie is een functie waarbij iemand een belangrijke, invloedrijke positie heeft midden in een organisatie waarvan andere afdelingen afhankelijk zijn. Vaak wordt hiermee directieleden, C-level executives verstaan, echter trekken wij deze cruciale posities in een breder spectrum dan alleen de topposities binnen uw organisatie. Juist deze functies waarbij andere afdelingen afhankelijk zijn is per bedrijf en sector verschillend maar denk bijvoorbeeld eens aan uw R&D, Sales Managers, Lead Designers, hooggekwalificeerde Consultants, Academische technologen, RA / QA /QC, Productiemanagers en Vrije Beroepen.

Het belang om deze mensen te behouden binnen organisaties is vaak een ondergewaardeerd vraagstuk binnen HR. Wie zitten er op die plekken, willen ze doorstromen of gaan ze vertrekken?

ONZE VISIE

Get Headhunted group zoekt niet alleen op kwaliteiten, maar vooral of een kandidaat binnen uw cultuur past

Waarom zijn deze posities moeilijk in te vullen?

Door de uitstroom van babyboomers uit het arbeidsproces en de kleinere opvolgende generatie gaan heel wat kernfuncties beschikbaar komen waar bedrijven en organisaties vaak geen rekening mee houden. In veel gevallen zal een plotselinge opzegging van een medewerker voor lichte paniek en urgentie zorgen. Dit komt omdat directe invulling moeilijk te vinden is, als het gaat om het aantrekken van hooggekwalificeerde mensen.

Vaak is HR niet voorbereid op vraagstukken als kwetsbaarheid van de organisatie bij plotseling vrijkomen van een sleutelpositie of antwoord op wat de impact is bij moeilijk en langdurige invulling?

Wat is de oplossing?

Opvolging van talent en het inschatten hoe kritiek de situatie is voor de zorg van een opvolger is een aandachtsveld van HR en juist op dit snijvlak is Get Headhunted Group gespecialiseerd. Niet om young capital aan te trekken maar om een snelle vervanging te zoeken voor een vaste Medior of Senior plaatsvervanger om de contiuniteit van uw organisatie te waarborgen.