Moeilijk vervulbare vacatures

Een moeilijk vervulbare vacature uit zich vaak door een gebrek aan (gekwalificeerde) sollicitanten waardoor ze vaak langere perioden open blijven staan. De mogelijke gevolgen van moeilijk in te vullen vacatures uit zich vaak in toenemende werkdruk bij het huidige personeel.

Neem contact op

Moeilijk vervulbare vacatures

Wat bedoelen we hiermee?

In de huidige arbeidsmarkt staan werkgevers voor steeds grotere uitdagingen bij het vervullen van vacatures. Uit onderzoek blijkt dat ruim 5 op de 10 bedrijven verwachten dat het vinden van geschikte kandidaten steeds moeilijker wordt. Moeilijk vervulbare vacatures zijn die posities waarbij het aantal (gekwalificeerde) sollicitanten beperkt is, waardoor deze vacatures vaak langere tijd open blijven staan. Dit leidt tot een toenemende werkdruk bij het huidige personeel en kan de groei en productiviteit van de organisatie belemmeren. Deze uitdagingen zijn met name merkbaar in de zogeheten krapteberoepen, waar de vraag naar gekwalificeerd personeel het aanbod overtreft.

Bij Get Headhunted Group begrijpen we de complexiteit van het invullen van moeilijk te vervullen vacatures. We richten ons specifiek op werkgevers die ondanks hun inspanningen en inzet niet in staat zijn om de gewenste kandidaten te vinden. We bieden een uitgebreide en gespecialiseerde aanpak om deze vacatures alsnog succesvol in te vullen. Onze expertise, uitgebreide netwerken en innovatieve zoekmethoden stellen ons in staat om de juiste kandidaten te identificeren en te matchen met uw organisatie. We streven ernaar om de juiste persoon op de juiste positie te plaatsen, zodat uw organisatie kan groeien en floreren in een competitieve arbeidsmarkt.

ONZE VISIE

Get Headhunted Group zoekt niet alleen op kwaliteiten, maar vooral ook of een kandidaat binnen uw cultuur past

Waarom zijn ze moeilijk?

In de nabije toekomst zal de groeiende economie en de demografische ontwikkeling in Europa leiden tot een aanzienlijke krapte op de arbeidsmarkt. Dit zal resulteren in een toenemend aantal krapteberoepen, waarbij werkgevers steeds vindingrijkere oplossingen moeten vinden om aan gekwalificeerd personeel te komen.

Vacatures die langdurig openstaan, hebben vaak een onderliggende reden. Bij Get Headhunted Group doen we bij dergelijke vacatures eerst grondig onderzoek naar de acties die de organisatie heeft ondernomen. In dit vooronderzoek analyseren we onder andere de volgende aspecten:

  • Welke specifieke vereisten worden er gesteld in de functiebeschrijving?
  • Wat is de mate van expertise en kennis die vereist is in deze specifieke discipline of technologie binnen uw sector?
  • Hoe wordt uw organisatie gezien en gewaardeerd op de arbeidsmarkt?
  • Betreft het een essentiële en invloedrijke positie binnen uw organisatie die vertrouwen vereist?

Uit onze ervaring blijkt dat als gevolg van deze schaarste, de eisen aan nieuw personeel steeds hoger worden. Er wordt vaak gezocht naar de welbekende “schaap met vijf poten”, waarbij kandidaten moeten beschikken over een specialisatie, aangevuld met meerdere disciplines, vakgebieden, hoog opleidingsniveau, meertaligheid, leiderschapskwaliteiten, locatievoorkeur of specifieke persoonlijkheidskenmerken.

Onze aanpak

Bij Get Headhunted Group vinden we oplossingen voor moeilijk vervulbare vacatures door middel van ons uitgebreide netwerk, jarenlange ervaring op de arbeidsmarkt en unieke wervingsmethoden.

We houden voortdurend de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de gaten en passen indien nodig de salarisstructuur en andere criteria aan die van invloed kunnen zijn op de zoektocht naar geschikte kandidaten. Soms is het raadzaam om het wervingsgebied uit te breiden en talent buiten Nederland aan te trekken.

Daarnaast begeleiden we u bij de voorbereiding om de juiste persoon aan boord te halen. Door vooraf de wensen en ambities van de kandidaat te bespreken, vergroten we de kans op een succesvol onboardingproces. We begrijpen dat een kandidaat die actief benaderd wordt voor een functie een andere benadering vereist dan een sollicitant die uit eigen initiatief solliciteert.