Cruciale posities

Cruciale posities zijn functies waarin iemand een centrale, invloedrijke rol speelt binnen een organisatie. Dit gaat verder dan alleen directieleden en omvat ook R&D-specialisten, Sales Managers, Financieel Controller, Lead Designers, Consultants, academische technologen, RA/QA/QC-specialisten en Productiemanagers.

Neem contact op

 Cruciale posities

Wat verstaan we onder Cruciale Posities?

Cruciale posities zijn functies binnen de technische en industriële sectoren waarin iemand een centrale, invloedrijke rol speelt en waarvan andere afdelingen afhankelijk zijn. Onze diensten richten zich op een breed scala aan sleutelposities binnen uw organisatie. Denk hierbij aan R&D-specialisten, Sales Managers, Lead Designers, hooggekwalificeerde Consultants, academische technologen, RA/QA/QC-specialisten, Productiemanagers en andere essentiële rollen.

Het belang van het behouden van deze talenten binnen organisaties wordt vaak onderschat binnen HR. Wie bevinden zich momenteel op deze posities, willen ze doorgroeien of overwegen ze te vertrekken? Het beantwoorden van deze vragen is van cruciaal belang om uw organisatie te versterken in de technische en industriële sectoren.

ONZE VISIE

Get Headhunted group zoekt niet alleen op kwaliteiten, maar vooral of een kandidaat binnen uw cultuur past

Waarom zijn deze posities moeilijk te vervullen?

Het invullen van cruciale posities wordt steeds uitdagender vanwege de vergrijzing en het beperkte aantal opvolgers. Dit resulteert in een toenemend aantal vacatures voor sleutelrollen waar bedrijven vaak niet op voorbereid zijn. Een plotseling vertrek van een medewerker kan leiden tot paniek en urgentie, omdat het vinden van geschikte vervangers moeilijk is, vooral als het gaat om hooggekwalificeerde professionals. Vaak is HR niet voorbereid op de kwetsbaarheid van de organisatie bij het onverwacht vrijkomen van een cruciale positie en heeft het geen antwoord op de impact van langdurige en moeilijke invulling

Wat is de oplossing?

Het plannen van opvolging en het inschatten van de urgentie en kritiek van de situatie voor het vinden van een geschikte opvolger is een belangrijk aandachtsgebied voor HR. Dit is precies waar Get Headhunted Group in gespecialiseerd is. Ons doel is om snel een vervanger te vinden voor een ervaren medewerker op het niveau van Medior of Senior, om de continuïteit van uw organisatie te waarborgen. We begrijpen het belang van het vinden van een geschikte plaatsvervanger die naadloos kan overnemen en de nodige expertise en ervaring heeft om uw organisatie succesvol voort te zetten.

Onze aanpak

Bij Get Headhunted Group vinden we oplossingen voor moeilijk vervulbare vacatures door middel van ons uitgebreide netwerk, jarenlange ervaring op de arbeidsmarkt en unieke wervingsmethoden. We houden voortdurend de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de gaten en passen indien nodig de salarisstructuur en andere criteria aan die van invloed kunnen zijn op de zoektocht naar geschikte kandidaten. Soms is het raadzaam om het wervingsgebied uit te breiden en talent buiten Nederland aan te trekken.

Daarnaast begeleiden we u bij de voorbereiding om de juiste persoon aan boord te halen. Door vooraf de wensen en ambities van de kandidaat te bespreken, vergroten we de kans op een succesvol onboardingproces. We begrijpen dat een kandidaat die actief benaderd wordt voor een functie een andere benadering vereist dan een sollicitant die uit eigen initiatief solliciteert.